PROTECT

Rain & Stain Proofer

52bones Rain & Stain Proofer

Vattenbaserad impregneringsspray för läder, mocka, nubuck och produkter med Tex-membran. Skyddar mot väta, olja och smuts utan att försämra materialets andningsförmåga.

Bruksanvisning: Rengör ytan. Se till att materialet är fuktigt vid applicering. Skaka flaskan och spraya ett jämnt lager från ett avstånd på ca 15cm. Torka bort överflödig fukt. Låt torka naturligt i 24 timmar för bästa resultat.

 

Volym: 275 ml 500 ml

Artikelnummer: 525025, 525035

Protect

Kom ihåg att alltid skydda dina skor mot smuts och väta genom impregnering. Detta sker i steg tre.

MATERIAL FACTS

Läder framställs genom att hud behandlas. Viktiga egenskaper är slittålighet, formbarhet och förmåga att andas. För att bibehålla skinnets egenskaper är det viktigt att kontinuerligt behandla alla typer av läder.

Mocka kommer från insidan av ett skinn som borstats till långa fibrer. Nubuck kommer från utsidan av skinnet som slipas till fina, korta fibrer. Mocka och nubuck är ömtåliga material som behöver behandlas med speciella produkter för att bibehålla sina egenskaper.

Textil. Även skor tillverkade i textilfibrer behöver underhållas för att hålla längre. Här ingår även Canvas som är en grovtrådig väv. Använd produkter avsedda för textil för att bibehålla materialets egenskaper.

Syntet är ett konstgjort material som ofta efterliknar exempelvis läder, men som inte besitter samma egenskaper. Underhåll materialet med produkter speciellt anpassade för syntet.

Oljat läder framställs på samma sätt som slätt läder men är behandlat med en oljeimpregnering som gör ytan tålig. Även oljat läder behöver vårdas för att bibehålla sina egenskaper.

Blandmaterial hänvisar till att skon är tillverkad i flera olika material. Vissa typer av skor, ofta löparskor eller sneakers, innhåller delar av t.ex. syntet, textil och även läder. Varje del vårdas separat.

Tex-material är vattenavvisande textilt material med andasfunktion. Tex-membranet låter foten andas genom att släppa ut fukten från huden och hålla foten torr. Materialet behöver underhållas och impregneras för längre hållbarhet.

Gummi. Det finns två typer av gummi, natur-gummi och syntetiskt gummi. Oavsett typ, är gummi ett material som inte andas. Tänk därför på att fräscha upp även på insidan.

Leave a Reply