Fötternas komfort påverkar hela vår kropp, från fotleder och knän till rygg och nacke. Ofta beror muskel- och ledproblem på felställning av fötterna. Åtgärda problemen i ett första steg med en korrekt anpassad sula!

foot_tech_02

Medialt fotvalv

Ett nedsjunket medialt fotvalv kan bero på överpronation, vilket stör kroppens balans och jämvikt över fötterna. En stödjande fotbädd hjälper foten att få en balanserad ställning och kroppshållning.

foot_tech_01

Tvärgående fotvalv

Ett nedsjunket tvärgående fotvalv minskar blodcirkulationen till tårna och orsakar ofta domningar. Det ökar också risken för liktorn och hammartå. En innersulas tvärgående valv ger stöd och förebygger samt rättar till dessa problem.

tech_03

Supination
(Överbelastat yttre fotvalv)

Vid supination överbelastar vikten på fotsulans utsida, vilket försämrar kroppens möjlighet att minska påfrestningar. Vanliga symptom är smärta längs med utsidan av foten, mitten av fotsulan och yttre fotknölen. Kan orsakas av för hög kroppsvikt eller hjulbenthet.

tech_04

Pronation/knickfot

Vid pronation överbelastar vikten på fotsulans insida. Ett av de vanligaste felställningarna av fötter. Vanliga symptom är smärta vid inre fotknölen och längs inre fotvalvet. Orsakas av en svaghet i musklerna som håller upp inre fotvalvet. Kan också vara medfött.

0005Garanti och kvalitet

52bones står för kvalitet och är ett väl genomarbetat sulkoncept. 30 dagars nöjd kund garanti följer alltid med köpet som bevis på detta. De sulor som inte är tillverkade i gel, är försedda med dämpande och stödjande lager samt ett exklusivt mellanskikt, för att ge bästa komfort och för att balansera kroppsvikten korrekt. De har även ett ytskikt i polyester/bambu, som andas och ger en hygienisk komfort. Bambu är också ett miljövänligt och tvättbart material. De flesta sulor är diskret svarta med en färgglad undersida.Samtliga sulor är C E-märkta.

Vilken sula är du?

Intresset för hälsa och välbefinnande ökar. Många vill i dag lära mer om fördelarna med ortopediska fotbäddar och om olika användningsområden. Den som provat en stödjande eller dämpande sula vet att en iläggssula har flera positiva effekter, t ex förebygger den skador och ger bättre kroppshållning!

I 52bones sortiment hittar du enkelt rätt sula för ditt behov av stöd och dämpning. Sulorna har tydliga användningsområden och är indelade tre segment som tillsammans riktar sig till en bred målgrupp. Flera modeller går att formklippa och en del modeller kan även formas (värmas) till unik passform. Vilken sula är rätt för dig?