Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa svaren på de vanligaste frågorna som kommer från våra kunder. Listan fylls på allt eftersom.

VANLIGA FRÅGOR OM SULOR OCH FOTHÄLSA

Hur väljer jag rätt sula?
  1. Utgå först efter aktivitet och användningsområde.
  2. Välj sedan vilken typ av sko du vill använda sulorna till.
  3. Till sist väljer vilken hålfotshöjd som passar dig – låg, medel eller hög.

Vissa av 52BONES passar alla hålfotshöjder.

Vad är det för skillnad på en ”vanlig” sula och en uppbyggd sula?

En uppbyggd sula ger bättre stöd åt foten och kroppen. Den kan hjälpa dig att motverka och lindra problem som t.ex. ömma fötter, hälsporre, knä- och ryggproblem. En uppbyggd sula ger dig dessutom bättre hållning.

Varför ska jag byta ut originalsulan i skorna?

Många originalsulor är helt platta eller har mycket lite dämpning. Byt ut originalsula mot en sula med rätt stöd och dämpning så mår du och dina fötter mycket bättre OBS: Lägg inte en 52BONES-sulan ovanpå originalsulan.

Hur väljer jag rätt storlek på sulan?

Välj storlek efter din fot och inte efter vilket nummer det står i skon. Passformen på skon spelar också roll, är den rymlig eller tight? WoolTech är en bredare sula som passar bäst till kraftigare kängor. SlimTech är smalare och passar bäst till skor med tight passform, som tex fotbollsskor eller cykelskor.

Vad tillför dämpningen i sulorna?

Dämpning skonar kroppen. Sulans dämpande effekt absorberar stötar och skonar knän, höfter och rygg, vilket gör att belastningen på hela kroppen minskar.

Hur tvättar jag sulorna?

Alla 52BONES sulor går att handtvätta. Låt dem sedan lufttorka.

Förebygger man dålig lukt i skon med era skosulor?

Ja, de flesta av 52BONES sulor har ett ytskikt av bambu-viskos vilket har antibakteriella egenskaper och håller därför fötterna naturligt fräscha. Precis som ull är bambu naturligt antibakteriellt och reglerar temperaturen efter din hud och låter den andas. Materialet förhindrar på så sätt att svettlukt uppstår.

Passar era skosulor i alla typer av skor?

Ta ur originalsulan och lägg sedan i en 52Bones-sula. Prova, du kommer att känna skillnaden! De festa av 52BONES sulor passar i alla typer av skor. SlimTech är en smalare sula som passar bäst till skor med tight passform. WoolTech är bredare och passar kraftiga skor.

Passar 52BONES sulor enbart till aktiviteterna som står i produktbeskrivningen

Sulorna finns i flera olika modeller, har olika syften och är noga anpassade efter olika användningsområden. Aktivitets-symbolerna på förpackningarna är enbart förslag på användningsområden där sulorna ger bästa tänkbara förutsättning.

Varför är det bra med ett hålfotsstöd?

Ett hålfotsstöd följer fotens form, ger stabilitet, optimalt stöd och avlastar fotvalvet. Det motverkar trötta fötter. Samtliga modeller i TECH SERIES finns i tre olika hålfotshöjder. Alla hittar sin sula.   

Vad menas med fottyp?

Alla fötter är olika och behöver olika stöd. Vad har du för fotvalv? Lågt, medel eller högt? Det är lätt att ta reda på för att hitta rätt hålfotsstöd för din fot.

Identifiera din fottyp så här:

  1. Blöt en handduk och lägg den på golvet.
  2. Trampa barfota på handduken och flytta foten till golvet.
  3. Identifiera ditt fotavtryck och välj en sula med ett lågt, medel eller högt hålfotsvalv.

Matcha sedan din fottyp med ett 52BONES hålfotsstöd.

Kan en sula hjälpa mot hälsporre?

I många fall kan en skosula underlätta och eller förebygga vissa fotproblem. Många av 52Bones sulor av en avlastande kudde under hälbenet där det smärtar vid hälsporre. En djup hälkopp hjälper dessutom till att komprimera hälens naturliga fettkuddar, det skapar en naturlig dämpning.

Kan ett skoinlägg korrigera eller stabilisera en snedbelastning i foten?

Ja, en skosula kan underlätta och hjälpa trötta och värkande fötter. Uppbyggda skosulor stöttar och avlastar foten på lika sätt.

Varför är en hälkopp bra?

En skålad hälkopp längst bak på sulan ger hälen stöd och gör dessutom att hälens naturliga fettkuddar komprimeras vilket skapar en naturlig dämpning.

Vad är en pelott?

Pelott är en liten kudde som stödjer. Vissa av 52BONES sulor har en pelott i förfoten som lyfter upp och stöttar det främre fotvalvet (fotens “hjärta”). Det ger skön avlastning och minskar trycket mot undersidan av framfoten. Vissa tycker att pelotten kräver lite tillvänjning, men det går oftast väldigt snabbt.

Hur tar jag reda på min hålfotshöjd?

Det är lätt att ta reda på för att hitta rätt hålfotsstöd för din fot.

Identifiera din fottyp så här:

  1. Blöt en handduk och lägg den på golvet.
  2. Trampa barfota på handduken och flytta foten till golvet.
  3. Identifiera ditt fotavtryck och välj en sula med ett lågt, medel eller högt hålfotsvalv.
Vad är en dynamisk sula?

Sulorna i TECH SERIES ger ett dynamiskt stöd för hålfoten, vilket betyder att det ger stabilitet samtidigt som det tillåter fotens naturliga rörelse. Sulan både aktiverar musklerna i foten samtidigt som den ger foten en anpassad avlastning. Alla fötter gagnas av en dynamisk sula, oavsett aktivitet.

Varför är bambu-viskos bra?

52BONES sulor har ett ytskikt av bambu-viskos vilket har antibakteriella egenskaper och håller därför fötterna naturligt fräscha. Bambu naturligt antibakteriellt och reglerar temperaturen efter din hud och låter den andas. Materialet förhindrar på så sätt att svettlukt uppstår. Ytskiktet motverkar dessutom friktion.

Vad betyder ”Natural temp control” för WoolTech

WoolTech har ett ytskikt av en ullblandning som håller fötterna varma och torra. Ull har en självreglerande temperatur, den värmer när det är kallt men känns luftig när det är varmt.